Vrei sa scrii o carte. Dar despre ce anume?
Daca esti inca nehotarat, mai jos vei gasi 5 idei pe baza carora poti scrie o carte.
Si incepem cu prima:
Pasiune
Redbul iti da aaaaripi. Ei, nici chiar asa. Dar pasiunea cu siguranta iti da. 🙂
Pasiunea genereaza entuziasm. Atunci cand esti entuziasmat te simti motivat sa faci lucrul pe care ti l-ai propus. Si parca totul se intampla… de la sine.
Iata de ce, atunci cand vine vorba sa scrii o carte, principalele idei pe care le poti aborda in cartea ta le poti gasi in lucrurile sau activitatile de care esti pasionat.
Pune pe hartie lucrurile sau activitatile pe care le faci cu placere, despre care arzi de nerabdare sa inveti lucruri noi, sa te perfectionezi.
Fa un brainstorming. Ce iti place sa faci si te si pricepi sa faci?
Deja stii atat de multe despre acel subiect. E momentul perfect sa le impartasesti si altora, scriind o carte.
Cunostinte
“Nu conteaza ce stii ci CE FACI CU CEEA CE STII” spune o vorba. Nimic mai adevarat.
Din obligatie sau nevoie sau… altceva, in viata invatam si lucruri care nu ne pasioneaza neaparat. Dar ne trebuie ca sa razbim in viata.
Poate ca ai nevoie de un job si chiar daca nu iti place neaparat ceea ce faci, te duci zi de zi. N-ai incotro. Trebuie sa ai ce sa pui pe masa familiei tale.
Sau poate ca ai invatat anumite lucruri din necesitate.
Sa-ti dau 2 exemple:
Am invatat sa gatesc in clasa a 9-a. Asta s-a intamplat, fortata fiind de imprejurari ( mama n-a putut sa vina cu noi). Asa ca vrand-nevrand am luat notite de la mama, pe un caietel si apoi am gatit pentru tata si sora mea mai mica timp de 2 saptamani.
Am prins repede principiile de baza. Nu pot sa zic neaparat ca mi-a placut ce am facut. Insa m-am descurcat.
Acelasi lucru e valabil si pentru limba engleza.
Am invatat ceva in scoala generala, liceu si facultate. Insa nu suficient. Mi-am perfectionat limba engleza in ultimii 6 ani din nevoie.
Lucrez de acasa pe calculator. Si majoritatea surselor mele de informare sunt reprezentate de site-uri scrise in limba engleza.
Aveam nevoie de acele informatii pentru a ma perfectiona in promovarea afacerilor mele online. Asa ca, de voie, de nevoie am invatat.
Sigur ai si tu astfel de exemple.
Si chiar daca nu le faci neaparat cu placere maxima, stii ceea ce faci.
Si daca tot detii aceste informatii, nu le tine doar pentru tine. Impartaseste-le si altora. Scrie o carte. 🙂
Imaginatie
Stii ca iti spuneam, intr-un articol trecut, ca expresia “oamenii cu multe idei sunt idioti” mi se pare cea mai absurda expresie pe care am auzit-o eu pana acum in limba romana?
Ei bine, ghici ce? Ideile pe care le avem sunt generate cu ajutorul imaginatiei noastre. Da, ea este responsabila.
Toti marii scriitori si inventatori pot da vina pe ea. Si tocmai imaginatia poate fi responsabila pentru scrierea unei carti de succes.
Nu toate cartile trebuie sa fie logice. Nu toate cartile scrise au caracter practic.
Exista carti pe care le citesti pur si simplu pentru a te delecta. Pentru a-ti lasa imaginatia sa zboare. Pentru a uita de grijile zilnice.
Ce-ar fi daca ai scrie tu o astfel de carte?
Sa fie un basm? Sau sa fie o carte science fiction (sf) ? Sa fie un roman siropos de dragoste?
Tu alegi.
Viata reala
Daca faci parte din acea categorie de persoane cu picioarele adanc infipte in pamant, rationale, aici iti vei gasi mai mult ca sigur sursa ta de inspiratie.
Uita-te la oamenii din jurul tau. La situatiile de care te lovesti zi de zi si ai vrea sa le schimbi, dar simti ca nu ai puterea. Exprima-ti frustrarea dar si dorinta de a face lucrururile ca la carte, sau o simpla opinie, insa puternic argumentata… in paginile cartii tale.
Vezi lucrurile si intamplarile frumoase din jurul tau. Ce te impresioneaza? Ai vrea sa transmiti si altora aceste sentimente si trairi? Scrie o carte. Si pe masura ce scrii, bucura-ti inima gandindu-te cate suflete vei face fericite, atunci cand ele vor citi acele randuri.
Povestea ta
Anthony Robbins – trainerul meu preferat de dezvoltare personala spune asa: “O viata care merita traita, merita inregistrata.”
Si ce mod mai bun de a “inregistra” o viata de om decat tinerea unui jurnal.
Daca ai unul, acesta poate reprezenta piatra de temelie a cartii tale.
Iar daca nu tii un jurnal, nu te intrista. Sunt sigura ca inca ai vii in memorie o gramada de intamplari prin care ai trecut si experiente pe care le-ai trait si care merita impartasite si altora.
Asa ca aseaza-te binisor la calculator si incepe sa asterni amintirile tale una cate una in ceea ce vei numi, in curand… jurnalul vietii tale.
Cam acestea sunt ideile de carti pe care le poti scrie in 2016. Sunt multe? Sunt putine? Tu decizi.
Dar eu cred ca au fost suficiente cat sa te puna serios pe ganduri. Ce idee vei alege la final? Nu-ti face griji. Sunt sigura ca o vei alege pe cea mai buna. 🙂
Asterne repede ideile tale pe hartie si decide-te asupra subiectului cartii tale chiar acum. In articolul viitor ne vom apuca de scrierea cartii tale. Asa ca, pentru a da randament maxim, trebuie sa stii despre ce scrii.
Si acum, la final de articol, da un LIKE daca ti-au fost de folos informatiile pe care ti le-am oferit si… lasa-mi un comentariu cu subiectul despre care te gandesti ca ai putea sa scrii o carte.